Csokitojás helyett inkább ezt tojja a Nyuszi

Múlt évben ugyanezzel a címmel írtam egy húsvéti ajándék ajánlós bejegyzést. A nagy sikerre való tekintettel, idén újra összeszedtem egy csokor cukormentes ajándékötletet azzal az újítással, hogy kizárólag a magyar kézműves piacról szemezgettem Nektek nyuszis termékeket. Íme 10 kézműves alkotás, amik közül biztosan találtok a gyermekeknek (vagy a gyermeklelkű felnőtteknek) nemtől és kortól függetlenül meglepetést. 

magyar_kezmuves_termekek_husvetra.jpg

É L M É N Y T   M I N D E N K I N E K!

Húsvéti kalandjáték - Húzz még egy élményt 

A papírfüggő Blazsek Anita a három éve ragadta meg önmegvalósítás céljából  az ecseteit, így született meg a Pingalló Titkai Vízfestékkel és mártogatós tollal készült termékek végigkísérhetik párokat egy egész életen át, esküvőtől a családalapításon át, a jeles pillanatokig. 

Anita legújabb alkotása egy kártyajáték, amit a kisfia inspirált. "A kisfiamtól tavaly kaptam egy nagyon különleges ajándékot. Egy fakocka minden oldalára felírt valamit: lábmasszázs, hajfésülgetés, hátmasszázs ...stb. Minden este dobhatok a kockával. Néhány percet annak szentel, hogy teljesíti amit dobtam, örömet szerez nekem."

pingallo_titkai.jpg

A Húsvéti kaland pakli 2x12 kártyából áll. Minden lapon áll egy vízfestékkel festett, kedves kis illusztráció, ami örömet szerez a gyerekeknek.12 darab beltéri nyomravezető kártya a klasszikus otthonokban megtalálható, általános helyekre vezetik a gyerekeket, úgy mint az ágy, a cipőtartó, a sütő, a fürdőkád, vagy a vasalandó ruhák. 
A csomag másik fele 12 vidám családi programkártyát tartalmaz. Ilyen például a sárkányeregetés, a fagyikészítés, vagy a focibajnokság, melyeket a gyerekek “beválthatnak” a szülőknél amivel közös élményt jelentenek a család számára. 

"A Húsvéti kaland kártyákkal a közös családi együttlétet szeretném támogatni. Nem a program különlegességén van a hangsúly, hanem azon, hogy ne szoruljon ki az életünkből a közös élmény. Úgy működik ahogy a listaírás is. Ha írok egy listát a napi teendőkről, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy el tudom végezni mindazokat, míg ha csak fejben gondolok rá, könnyebben halogatom napról napra tovább."

Kicsi vagyok én, majd megnövök én - Nyuszis magasságmérő

Aki régebb óta követi az oldalam, a DebabaKraft termékeivel már találkozhatott egy korábbi blogbejegyzésemben, ahol megmutattam milyen könnyedén lehet otthoni körülmények között indiánsátrat készíteni. Pataki-Gilányi Nóra és Pataki Gyuri házasságából nem csak két gyönyörű gyermek, hanem egy nagyon eredeti, gyermekszobákra specializálódott hazai márka is született. Nóra kézzel rajzolja a figurákat, amiket számítógépen vektorizál. Minden állatkájuk egységes, gyakran hasonló sziluettel rendelkeznek, ettől lesznek "debabásak". Gyuri intézi az adminisztrációs ügyeket, az anyagbeszerzést és az összes weboldallal kapcsolatos fejlesztést, programozást. Az új termékek tervezése, fejlesztése, a prototípusok elkészítése viszont közös feladat.

debabakraft_magassagmero_nyuszi.jpg

Arra kértem őket, hogy a dekorációik (mint az állatfigurás marok-, és nagypárnák, polártakarók, magasságmérő és print szettek) a kézügyesség-fejlesztő, kreatív termékek (mint a Bújtató vagy a hímzőkészlet) és a grafikák, képeslapok közül ők válasszanak egy húsvéti terméket ebbe a bejegyzésbe. Nem sokat gondolkoztak, egyből a nyuszis magasságmérőre esett a választásuk.

"Nem kell többé az ajtófélfát vésned, vagy a falat összefirkálnod, mivel ennek a magasságmérőnek textil a mérőrésze, így bármikor összehajthatod és elteheted emlékbe. Lézerel gravírozott fa állatfigura a teteje, textilfilccel jelölve maradandóvá tehető a mért magasság, és mindezt tündéri fagolyó és bojt zárja. A magasságmérő tetején lévő lyuk segítségével könnyedén felakaszthatod a falra egy csavarra vagy egy szögre."

K É Z M Ű V E S   T E R M É K E T   A    L E G K I S E B B E K N E K   I S !

Textil rágcsát a mindenkinek!

Kezdő, tapasztalatlan anyukaként a legtrendibb rágókákkal felfegyverkezve vártam Mimi fogzását, amiket az én kislányom még a kezébe sem vett. Helyettük viszont szorgosan rágta a rongyokat, ami segítette az első kis gyöngyszemek előbújását.

lemmashop.jpg

Ezért amikor megláttam Túri Eszter textilből és fakarikából készült nyuszifüles rágókáját, tudtam, hogy ebben a válogatásban helye lesz! Kérdésemre, hogy mi inspirált a termék kifejlesztését megmosolyogtató választ kaptam.

"A gyermekeim igényei. A Lemmashop egy folyamtatos mozgásban lévő alkotói folyamat eredménye. Termékkínálatom mindig bővül, fejlődik. Pont úgy, mint a családom. Hiszen alkotói munkámat 5 leányzó és egy kisfiú mellett végzem. A férjem, aki fotós és grafikus segít a weboldal működtetésében és a tárgyfotók elkészítésében. A Lemmashop az én személyes kiteljesedésem: hol megnyugtat, hol felpörget, hol kihívások elé állít hol pedig elismerést és sikereket hoz."

Csak csendben csak halkan!

Nálunk a nagyszülők, dédszülők mind-mint több órás autósútra laknak tőlünk. Az első csendes könyvünket a hosszú utazás megkönnyítésére vásároltam. Ez is egy olyan termék, ami nem hiányozhat egy kisgyermek polcáról.

csendeskonyv.jpg

Kovács Renáta két éve foglalkozik a csendes könyvek készítésével, amit az 1-5 éves korosztály számára ajánl. "A könyvek megalkotásánál fontos, hogy ne csak egy játék vagy kiegészítő legyen a többi tengernyi között, hanem fejlesszen is, de játékos formában. Tulajdonképpen észre se vegyék a gyerekek, hogy fejlesztjük őket, amikor a könyvekkel játszanak. A Renufaktura küldetése ez: minőségi időtöltés, játékos fejlesztés." 

A varrott könyvecskék minőségi és designer pamutvászonból, filcből és textilbőrből készülnek. Játszva fejlesztik a gyermekek finom motorikáját, logikáját, memóriáját, szem-kéz koordinációját.

N Y U S Z I    H O P P ,   N Y U S Z I   H O P P ,    M Á R I S   E G Y E T    E L K A P O T T!

Ha húsvéti termékekre gondolok egyből egy nyuszi pajtás jut az eszembe. Egy nagyon puha, nagyon kedves jó barát, aki megnyugtatja a kislányom, ha baj van és segít álomba szenderülni. 

nyuszik.jpg

A 40 cm-es transzfernyomással készült nyúlbaba

A Katalinka - baby products márka alapítójának, Németh Krisztinának célja, hogy olyan ajándékokkal tudják meglepni a vásárlói a kisbabákat, amik egyrészt egyediek, szemet gyönyörködtetőek, másrészt teljesen biztonságosak a számukra. A hatalmas nyuszibabák megalkotásánál fontos volt, hogy hosszú évekig, akár a gyerekkor végéig hűséges társak legyenek, majd évtizedekkel később szép emlékeket idézzenek. Anyaga pamut, töltete antiallergén szilikonizást poliésztergolyó (PES), grafikája OEKO-tex minségű transzfernyomással készül, így nem bocsájt ki egészségre káros anyagot. Az egészen kisbabák is kedvükre nyúzhatják.

A nyuszi pocakján a kis tulajdonos nevét is fel lehet tüntetni, hogy még személyesebb legyen az ajándék!

Horgolt nyuszi

A Boridesign.boan néven alkotó Lánczos Ágnes két gyermek édesanyja. Bájos horgolt babái a legfinomabb fonalból készülnek. Az aprólékosan kimunkált részletek azonnal elrabolták a szívemet. 

Tűnemez tapsifüles

Szabó-Fülöp Diána a Moholy Nagy Művészeti Egyetem kerámia és tanári szakán végzett. A tanítás és a kerámiázás mellől az anyaság sodorta el, így született meg az Illaberek, a tűnemezelt babák otthona. A környezetbarát pihe-puha szőrmókok alapja valamilyen gyapjú figura, őket öltözteti, kombinálja Dia pamutvászonnal, pamutcsipkével, gyöngyökkel, gombokkal, selyem szalagokkal.

"Gyermekjáték kategóriában mindenképp 3 év feletti gyerkőcöknek javaslom a használatát, úgynevezett finom, kímélő játékra."

M I B E N   H O Z Z A   A   N Y U S Z I   AZ   A J Á N D É K O T?

Egy kosárnyi szeretet

Nagy-Sverteczki Zsófia eredetileg öltözéktervező, szín-és stílustanácsadó a jelenben pedig a Crooocus hazai márka berkein belül horgolás szerelmese! 

croocus.png

"Szekrénypakolás közben döbbentem rá arra, hogy milyen nagy pazarlás kidobni a textilt ahelyett, hogy újrahasznosítanám. Kizárólag újrahasznosított alapanyagból dolgozom. Elsősorban pólófonalból készítem a termékeimet, ami egy textilipari maradékokból készült alapanyag. Egyre többet kísérletezek zsinórfonallal is, ami ugyancsak újrahasznosított alapanyag, de annak egy feldolgozott formája."

Zsófi mottója az, hogy a gyerekszobának lelke van. Igényli a különleges odafigyelést, a színes-játékos-természetes dolgokat. E gondolat mentén készíti el a legpuhább szőnyegeket, kosarakat, tárolókat, fali díszeket. 

Egy hátizsáknyi meglepetés

Zsuzsi közgazdász, hobbija a weblap fejlesztés, ami igazi feltöltődés számára a munkahelyi munka után. Így született meg játékosan egy saját webshop a Lulu’s Design, amin részben kézműves terméket találhatunk. 

"Már ősszel megfogalmazódott az igényem saját termékek megvalósítására. Azóta több magyar alkotó anyukával együttműködve megvalósítottunk több ötletemet, és a listámnak még közel sem értem a végére :) Sokkal több munkával jár ez az út, de a visszajelzéseket olvasva megéri.

nyuszi-taska-lulusdesign.jpg

Amikor kész lett az első nyuszis hátizsák gyerek méretben, az első gondolatom az volt, hogy ezt még én is szívesen hordanám. Amikor ugyanezt a visszajelzést kaptam másoktól is, elkészült a felnőtt verzió is :) Mi azóta anya-lánya szettben hordjuk Luluval, de volt már aki a nyári fesztiválokra vette meg bulizáshoz."

A zsák pántja állítható, így akár már a bölcsis korosztály is viselheti.

É S   M I B E N   V Á R J U K   A   N Y U S Z I K Á T?

Varianno ruhácskában! Bokros Anett és Veres Nóra terméke kilóg a nyuszis alkotások sorából, hiszen kvázi nem egy nyulat mutatok be tőlük,hanem egy nyuszis mintázatú anyagból készült gyermekruhát.

varianno.jpg

Anették a környezettudatosságra és slowfashion-re törekednek az alkotó folyamatok közben. "Megdöbbentő volt saját magunkon és a környezetünkön is látni, hogy mennyi fölösleges holmit halmoztunk fel. Nem őrizzük meg a személyes holminkat, minden megunt vagy kinőtt ruhadarabot azonnal lecserélünk. Ugyanakkor a gyermekek képesek végtelenül ragaszkodni egy.egy kedvenc darabjukhoz, mint biztos ponthoz. A márka indulása óta missziónkká vált a tudatos vásárlás és a minőségi árucikkek előállítása, mely során az egyediségé a főszerep."

A képen látható ruhácska különlegessége az, hogy egy miután a kislány kinőtte, a pántokat levéve, szoknyaként még mindig hordható darab marad. Így lehet egyetlen ruhanemű akár 3 évig is a gardrób része. 

Remélem inspiráló volt számotokra is ez az összeállítás. Eláruljátok, hogy Nálatok mit hoz a Nyuszi? 

Ha húsvét témakörben olvasnál még, ajánlom a kólában főtt húsvéti sonka receptes  vagy a hipergyors DIY dekoros bejegyzésem.

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube csatornánkon pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe.

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.