Nyuszis palacsintra húsvét reggelre

Egy egész hete húsvéti lázban égünk a 2,5 évesünk miatt. Minden a tavaszról és a nyusziünnepről szól számára. Így változott a reggeli palacsintánk is tapsifülessé, amit kókusszal tettem igazán különlegessé a család számára. 

nyuszis_palacsinta.jpg

Hozzávalók:

  • * 1 dl kókusztej
  • * 1 dl liszt (kókuszliszttel is el tudom képzeleni)
  • * 0,5 dl kókuszreszelék
  • * méz (vagy bármilyen más édesítő)
  • * 1 csapott tk. sütőpor
  • * 1 tk. fahéj
  • * kókuszolaj (vagy bármilyen más zsiradék a sütéshez)

palacsinta_hozzavalok.jpg

Elkészítés:

  • * Egy röviditalos poharat használtam a hozzávalók mennyiségének kiméréséhez. Így nincs méregetés, roppant gyorsan halad minden. 
  • * A kókuszolaj kivételével az összes hozzávalót összekeverem egy tálban. Nem szükséges kézi robotgépet használni, könnyedén összeáll az egész egy homogén palacsintatésztává.
  • * Serpenyőben felhevítem a kókuszolajat.
  • * Fél-fél perc alatt anranybarnára sütöm a palacsinták mindkét oldalát, ami a sütőpor miatt nagyon légies, könnyű lesz.
  • * A talaláshoz habot és gyümölcsöt hívtam segítségül.kokuszos_palacsinta.jpg

Nem egész tíz perc alatt igazán különleges, ünnepi palacsintát varázsolhatunk a húsvét reggeli asztalra. 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube csatornánkon pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe.

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.

Címkék: húsvét ünnep gasztro