Halacska tornazsák fél óra alatt

Mához egy hétre lesz Mimi első napja a bölcsődében. Váltóruhán kívül semmit nem szükséges vinnünk, mindent a bölcsőde biztosít, azonban a piszkos ruháknak szerettem volna egy zsákot venni. És hopp jött az isteni szikra, eszembe jutott egy nagyon régen lementett ötlet.

halacskas_tornazsak.jpg

Ha azért nem olvasnád tovább azt a bejegyzést, mert nem tudsz varrni, akkor engedd meg, hogy bemutassalak a rávasalható szegélynek (beszerezhető pl. ITT). Pár száz forintos tételről beszélünk, de "életet menthet", ha ne adj' Isten a tanévkezdés első napján jutna eszünkbe, hogy elfelejtettük beszerezni a tornazsákot. Két anyag közé kell helyezni és az anyagot át kell vasalni. A hő hatására a szegély kvázi megolvad és ezzel összeragasztja az anyagot. Láthatatlan, bírja a mosást, tökéletes megoldás.

Hozzávalók a halacskás zsákhoz:

  • 4 db A4-es lap
  • cellux
  • toll
  • olló
  • 50x50 cm-es anyag
  • varrógép vagy rávasalható szegély
  • zsineg
  • öngyújtó
  • cérna
  • gomb

Összköltség: Maximum 1.000,-Ft.

Elkészítés:

elkeszites2.jpg

1. Első lépésként cellux segítségével összeragasztottam négy darab rajzlapot.

2. A rajzlapra felrajzoltam egy 30x40 cm-es téglalapot.

3. A téglalap aljának jobb csücskébe felrajzoltam a halacskánk farkincáját.

4. Amelyik oldalra került a farkinca azt a felrajzolt minta alapján körbevágtam, majd félbehajtva a lapunkat, a másik oldalon is kivágtam.

elkeszites.jpg

5. Az anyag visszájára felrajzoltam a zsák szabásmintáját.

6. Amennyiben félbehajtjuk az anyagot, a zsák mindkét oldalát egyszerre tudjuk kiszabni. Vigyázzunk, hogy ne csússzon el egymáson a két anyag!

7. A zsák oldalának varrásánál (vagy ragasztásánál) figyeljünk arra, hogy a tetején nagyjából 3 cm-t hagyjunk szabadon, mivel...

8. ...ezt a részt lehajtva megkapjuk a zsineg befűzőcsatornáját. 

9. A zsineg végeit egy öngyújtó segítségével égessük el. A zsákunk szájába könnyedén befűzhetjük, ha egy biztosítótűvel vezetjük végig az "alagútban".

10. Utolsó lépésként varrjunk fel egy gombot, ami a halacska szeme lesz majd.

És amit biztosan magunkkal viszünk a bölcsődébe:

tornazsak.jpg

1. Finy Petra Az ovi ügy című könyve

Szerettem volna Miminek egy bölcsire felkészítő könyvet vásárolni. Bár ahogy a cím is mutatja eredetileg óvodába készülő gyermekeknek íródott a könyv, azonban a nagy illusztrációkhoz kevés szöveg társul, így a kétéves korosztálynak is élvezhető. A főszereplő kislányt Emmának hívják, így nálunk ez külön pozitív tényező, hiszen Mimi keresztneve is ugyanez. 

2. Baby Mountain sóhegyecske

Mimi négy hónapja egy sóhegyecskével alszik, így nem volt kétséges, hogy a bölcsibe is vásárolok egyet, hogy elkísérje egy ismerős illatt itthonról. A kristálysó-citromfű-levendula keveréke kítünő nyugtató hatással bír. De nem csak az idegrendszert nyugtatja, hanem segít a mindennapi stressz leküzdésében, a gyulladások csökkentésében, a fejfájás leküzdésében és a nyugodt álmokat is meghozza mindenki életébe.

3. Gigi barátai - babácska

Mimi második születésnapjára egy kisfiú babát kapott az egyik dédimamájától. A babái mind nőneműek, így nagy megbecsülésnek örvend most Gömbi a hölgykoszorúban. Biztos vagyok benne, hogy őt is magunkkal visszük a bölcsődébe. Remélem bátorságot önt mindkettőnkbe majd.

Arra gondoltam, lehet, megpróbálkozom egy bölcsis hátizsák elkészítésével is. De ne aggódjatok! Nem fog a blog átváltozni egy internetes varrószakkörré.

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 


A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.