Őszi bakancslista

Az augusztusi bakancslista kipipálása után nem volt kérdéses, hogy elkészítek egy őszi bakancslistát is. Az egész családunk élvezte kipipálni a teljesített tételeket, az pedig, hogy Ti is csatlakoztatok egy-egy ponthoz, fantasztikus volt. Nos lássuk, mik azok a programok, amiket biztosan nem hagyunk ki ebben az évszakban. 

sziv_level.jpg

(kép forrása: ITT)

Levelek

  1. Ősszel a Normafa erdői varázsbirodalommá válnak. Alig várom, hogy felmenjünk a hegyre és lefotózzam ahogy Mimi és Fagyi kutyánk szaladgál az avarban.
  2. Ha már avar: gyűjtsünk mindenféle színű falevelet. Zöld, sárga, narancs, piros, barna. Egymás mellé téve könnyedén elmesélhetjük a gyermekünknek, mi történik ilyenkor a természettel.
  3. Az összegyűjtött leveleket préseljük le, tegyük lexikonokba, néhány nap alatt kiszáradnak. Ezután pedig...
  4. ...lefesthetjük őket és nyomatokat készíthetünk belőlük papírra kartonra.
  5. A nyomatokat kivágva levélfüzért csinálhatunk, ami a gyermekünk szobájának őszi éke lesz. Annyira büszkék lesznek rá, hogy ezt ők készítették! <3
  6. Mi pedig egy levelekből elkészített, ajtóra kiakasztott koszorúra lehetünk büszkék. Megcsináljuk?

koszoru.jpg

(képek forrása: Pinterest, Pinterest, Pinterest)

Termések

  1. Alig várom, hogy egy nagy séta közben gesztenyét és makkot szedjünk.
  2. Hazatérvén a termésekből pár fogpiszkáló segítségével figurákat fogunk készíteni!

gesztenyefigura.jpg

(kép forrása: ITT)

  1. A természet idén nagyjából 3 héttel előrébb jár. A nagyszülői kertben a szőlőt már le kellett szedni, de remélem, hogy találunk majd egy szüreti fesztivált.
  2. Viszont az almát még nem szüreteltük le a kicsi kertben, így Mimi is pakolgathatja (miután megrágta őket egyesével) a kosárba a piros és a sárga almákat is.
  3. Az almából pite is készül. Viszont nincsen bevállt receptem. Ha Nektek esetleg lapul egy a konyhátokban, nagyon hálás lennék, ha megosztanátok velem.

Tököljünk!

  1. Októberben nálunk már tradícióvá vált a tökfaragás. Annyira vicces visszanéznem ezt a videót, ahogy az alig egy éves Mimi segítkezik. Nagyon cuki volt!

  1. Évek óta tervezem, hogy elmenjünk a rácalmási tökfesztiválra. Idén biztosan nem hagyjuk ki!
  2. Mimi is legalább annyira imádja a tököt, mint én. Ezt a sütőtőkkrémlevest biztosan el fogom készíteni. 

Kuckózzunk! Filmezzünk!

  1. Ki mondta, hogy csak télen lehet forraltborozni? Piros szőlő levéből a legkisebbeknek is főzhetünk “forralt bort”. Előző télen mutattam egy nagyon jó receptet erre. Koccintsunk, kuckózzunk.
  2. Aprópó kuckózás! Halloween tájékan, egyik este, amikor Előd a zenekarával múlatja az időt meg fogom nézni gyerekorom egyik legemlékezetesebb filmjét a Hocus Pocust. Általában nem szokták tudni a környezetemben, hogy melyik ez az 1993-as film. Ha Ti sem láttátok még Sarah Jessica Parker  frenetikus alakítását, ideje megnézni, ugyanis a Sex és New York előtt boszorkányként riogatta Salem lakóit. Családi film a besorolása egyébként!
  3. A másik kedvenc boszis filmem amit évente többször is előveszek, az Átkozott boszorkák (1989, huh). Nicole Kidman és Sandra Bullock annyira jól hozza a boszorkánytestvérek szerepét, a kisvárosuk hangulata magával ragad, de a kedvenc jelenetem az éjféli koktélozás!

  1. Alig várom, hogy Mimi elérje azt a kort, amikor megnézhetjük együtt az Óz, a csodák csodája mesés filmet. Természetesen az eredeti 1939-es verziót. Tudtátok, hogy Margaret Hamiltonnak (a történetben a gonosz nyugati boszorkány) meggyűlt a baja a szereppel, mivel harmadfokú égési sérüléseket szerzett a forgatáson, és a festék, amivel zölddé változtatták, mérgező rézoxidot tartalmazott.

Hangolódjunk!

  1. Nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a karácsonyi ajándékok megvásárlását, így már az ősz folyamán jegyzetelni fogom az ötleteimet. Amint találok valami kihagyhatatlan ajánlatot azonnal értesítelek Titeket is.
  2. Készítsünk nagy titokban adventi naptárat!

Nektek mi áll az őszi bakancslistátokon? Ha csatlakoznátok a miénkhez, osszátok meg velem is, hogy merre jártatok, miket alkottatok. Élményekben teli, szép őszt kívánok!