alAPP-ok és FACE-ekrakók

A kismamák minden goimage2.PNGndolata a babájuk körül forog. Akkor is, ha ezt nem verik nagydobra. Mimire gondoltam a közértben, a tömegközlekedési eszközön, elalvás előtt, alvás után és helyett is, evés közben, amikor elhaladtam egy tükör vagy kirakat előtt és a felsorolást végteleníteni lehetne. Mindig el akartam képzelni, mekkora lehet éppen. Viszonyítani legjobban gyümölcsök, zöldségek méretéhez lehet, azt hiszem. 



(kép forrása: pinterest)

 

 

Korábbi bejegyzésben említettem már a női applikációt ami amellett, hogy menstruációs naptár, babatervezőként is funkcionál. Miután várandós lettem, erre nyilván már nem volt szükségem, helyét átvette több, várandósoknak készült program.

1. 9 hónap9_honap.jpeg

A magyar app-ok közül szerintem ez a legjobb.

Minden hétre leírja, hogy a baba hol tart a fejlődésben és a mamának mi történik a szervezetében. Nagyjából jól saccolja be a baba hosszát és súlyát egy bizonyos korig. A bal felső sarokban található szívecske a hetek előrehaladtával lesz színes, így vizuálisan is láthatjuk mennyire közel vagyunk már ahhoz, hogy magunkhoz öleljük a kicsikénket. És ami a legjobb, hogy minden napra ad valami tippet, jó tanácsot!

 

(kép forrása: link)

 

 

 

2. Baba-mamaedes_kisbabam_app.jpeg

Az edeskisbabam.hu applikációja amit a Promobox üzemeltet. Ők azok, akik meglepnek egy csomaggal a kórházban a baba születésekor. A regisztrációval egyébként jogosult az ember lánya egy várandós dobozra is. Ami a sok szórólap mellett kevés valódi ajándékot tartalmaz, de ajándék lónak ne nézd a fogát. Egyébként is emlékszem, hogy minden ilyen apróságtól egyre jobban várandósnak éreztem magam. Az állapotos nők szeretik az ilyen törődést. Magát az applikációt nem kedveltem annyira, mert sokszor lefagyott vagy lassan reagált. Egyébként szintén hétről-hétre követi a pici fejlődését és hasznos tanácsokkal lát el.

(kép forrása: link)

 

 

 

 
felicitas.jpgA másik ilyen kedves várandós doboz a Felicitas által jut el a kismamákhoz, amit a védőnő által adott csomagban lévő kuponnal lehet kiváltani. Nagyon helyes gólyás doboza van. 

 

3. Pregnancy+

Ez az applikáció volt a kedvencem. Angol nyelvű alkalmazásról van szó. Nagyon részletesen ír a várandósság lépcsőfokairól. Mindig jól követte Mimi méreteit. És ami a legszebb volt benne az az, hogy grafikákkal, ultrahangképekkel, 4D felvételekkel és videóval szemléltette a magzat aktuális életszakaszát és elhelyezkedését az anyuka testében. Ezeken felül nagyon jó ötlet a fejlesztőktől a fájásmérő. Gyakorlatilag egy sorozatos stopperóráról van szó. Menti, hogy hány másodpercig tartott az összehúzódás és számolja a két kontrakció között eltelt időt.

image4.PNG

(kép forrása: link)

De ami a legjobb döntés volt a várandósság során és minden családtagomnak, barátomnak, ismerősömnek, szomszédomnak, járókelőnek ajánlom úton-útfélen az, hogy csatlakozzon egy várandós fórumhoz. Egy idő után bármennyire is várja a környezet a bébit, bármennyire is együtt csinálja végig ezt az időszakot az kismama a férjével, nem fogják megérteni a félelmeit, aggodalmait, örömeit, a hullámvasúthoz hasonlító érzelmi kitöréseit. Nem érzik ugyanazt, amit mi. Még azok sem, akik nemrég élték át ezt a csodát. Az agy törli és módosítja az emlékeket. De azok a nők, akikkel egy hónapra várjuk a babáinkat, akikkel egy napon éreztük meg a babánk első rúgásait, ők értik a csíziót.

Csatlakoztam a babanet.hu oldal „2016. augusztusára várom a kisbabám” zárt fórumába. Egy idő után csináltunk egy titkos csoportot a facebookon, hogy könnyebben menjen a kommunikáció. Voltak veszekedések, csoportból kilépők és új csoportot létrehozók. Mert ami a jó ebben a közösségben, az egyben a nehézség is. Különböző életkorú nők, különböző életkörülmények között, különböző városban vagy akár országban, különböző neveltetés, különböző életszemlélettel bírunk. Én ezt szeretem. Más megközelítésbe helyeznek egy-egy kérdést. Elgondolkodtatnak, hogy jól látom-e a dolgokat, nem lehetne-e még jobban csinálni valamit. Szép lassan bekúsztunk egymás életébe. Tanultunk a többgyermekes anyukáktól, együtt gyászoltuk a felszívódó ikerbabák egyik felét, együtt izgultunk a nehéz pillanatokban, küldtük egymásnak a pozitív energiákat a vajúdások során, tudjuk egymás babáinak nevét, szokásait. Nem ítélkezünk egymás felett, maximum tanácsot adunk. Megszerettük egymást, virtuális barátokká váltunk.

És bizony amikor az anyuka beszorul a négy fal közé a csecsemőjével, akkor a szociális élete túlnyomórészt a telefonján keresztül zajlik. Ilyenkor jól jön egy ilyen szuper csipet-csapat!

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

 

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.