A pihenés művészete

Hihetetlen szerencsések vagyunk azért, hogy a húsvéti hosszú hétvége után egyből itt a május elseje! Sokatok talán jobban örülne egy újabb háromnapos hétvégének, de higgyétek el, okosan kihasználva az időt könnyedén feltöltődhetünk a tavaszi fáradtság közepén! Azt véltem felfedezni, hogy a wellnessre specializálódott szállodák is rájöttek a fent említett egyszerű tényre: wellnessből egy kis adag is rendkívül hatékony lehet testünkre és lelkünkre

aludj_amikor_almos_vagy.jpg

Aludj, amikor álmos vagy!

Figyeld a tested jelzéseit! Nem egyszer előfordult már velem, hogy késő este az ágyba bedőlve vettem csak észre magamon, hogy mennyire kimerültem aznap. Az, ha valaki alvásra szánja a szabadnapját, nem ciki. Ahogy az sem, ha utazásunk során fél napot a szállodai szobánkban töltünk. A tökéletes sötétséget nyújtó redőnyöknek köszönhetően nappal is ugyanolyan pihentető lehet az alvásunk, mint éjszaka. Anyaként jelenleg az egyik nagy álmom, hogy még egyszer (remélhetőleg a közeljövőben) legalább délig aludhassak.

Egyél, amikor éhes vagy!

A hétköznapok rutinjából kilépve nagy luxus számomra, hogy nem akkor étkezem, amikor az órámra (vagy a kollégáimra) tekintve észlelem, enni KELL! Az étkezések közül a reggeli a kedvencem. Rajongok a szállodákban nyújtott reggeli kínálatért. Első körben joghurtot merek egy tálkába. Azt gazdagon díszítem magvakkal, gyümölcsökkel, aszalványokkal. Ezután jön a sós fogás. Helyi pékárú egy pici rántottával, rengeteg sajt és még több friss zöldség, egy nagy pohár narancslével öblítve. És a végén jöhet a desszert, ami rendszerint palacsinta házi lekvárral. Jogosan kérdezhetitek, hogy ezután még fér belém a nap folyamán bármi is? Délután egy kávé és némi harapnivaló elegendő, hogy kibírjam a kiadós vacsoráig. 

brunch.jpg

(fotó forrása: ITT)

Én így szeretek a pihenős napokon étkezni. Ismerd fel a saját igényeidet! Egyél akár naponta ötször, töltődj léböjttel, a lényeg, hogy úgy étkezz, ahogy a tested diktálja. 

Egy plusz tipp: ha szállodában pihensz és nincs feltüntetve a reggeli szobaszervíz, az nem azt jelenti, hogy nem bruncholhatsz az ágyadban. Kérdezz bátran! A vendéglátóidnak is az a célja, hogy Te a lehető legelégedettebben távozz majd. 

Lazulj, amikor feszült vagy!

Egy relaxáló masszázs, egy lazító szaunaszeánsz vagy egy frissítő élményfürdő percek alatt képes kikapcsolni az agyat. És ha mindez egy helyen megtalálható, az lesz az ászok ásza.  Akár egyetlen nap is elegendő a hét közepén ahhoz, hogy feltöltődj! A wellness sokak számára egy  pihentető hétvégét jelent, pedig ez a fogalom sokkal tágabb ennél. A wellness kifejezés szerintem egy életszemléletet takar, mely segítségével megteremthetjük testi és lelki harmóniánkat. És ehhez elegendő néhány óra is. 

Jelenleg ez a pont az, amit magamnak is a legtöbbször kell ismételnem. Egy jobb időbeosztással anyukaként a hétköznap estéken is találhatnánk magunknak néhány szabad órát töltődésre.

wellness_torolkozo.jpg

Anyanass

Egy korábbi bejegyzésemben már meséltem arról, hogy Wéner-Kovács Fannival az Anyabőrben blog írójával elindítottunk egy Anyanass névre hallgató, anyatársadalmat megcélzó programsorozatot. Célunk, hogy az általunk szervezett rendezvények után a résztvevők testileg és lelkileg is feltöltődve térjenek haza a családjukhoz. A harmadik Anyanass esemény egy olyan wellness hétvége volt, ahová tizenegy anyukatársunkkal együtt szöktünk meg, hogy lelkiismeret-furdalástól mentesen, kisimulva, felfrissülve, újult erővel vághassunk majd neki a dolgos hétköznapoknak! 

A rendezvény helyszínéül a dél-alföldi nyugodt kisváros, Tiszakécske szállodáját a BARACK thermal hotel & spa-t választottuk. Ezúton is köszönjük, hogy a fenti három alapelvet szem előtt tartva vendégül láttak minket!

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube csatornánkon pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe.

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.

Címkék: travel test anyaság