Apák napi ajándék arzenál

Könnybe lábadt szemmel, remegő hanggal, meghatódottsággal telve vettem át az anyák napi ajándékom. Lepergett előttem anyaságom összes emlékképe. Sokadszorra is megállapítottam, hogy mennyire szerencsés is vagyok. Ahogy a két apró lábacska szalad felém, a két apró mancs pedig úgy szorította azt a gyönyörű virágot, hogy kettétört, soha nem feledem. Szeretném, ha a férjem is legalább ilyen szép emlékeket őrizne a szívében az apák napjáról.

c200c299-d72b-46ac-af72-9decca40a13c.jpeg

Magyarországon még nem túl elterjedt ünnep az apák napja, sokan talán meg is mosolyogják ezt a kezdeményezést. Hiszem, hogy az apukák is örülnek a figyelmességeknek! Biztos vagyok benne, hogy a meglepetés láttán nem azt gondolják, hogy "ezt meg minek kellett?". És bizony van is mit megköszönnünk nekik. A mai apukák bátran tartanak velünk a szülőszobára, részt vesznek a gyermekneveléssel kapcsolatos döntésekben, etetnek, büfiztetnek, sétáltatnak, mókáznak, kirándulnak, játszótereznek, mesélnek, nevelnek. Az én férjem a háztartási munkáktól sem retten vissza vásárol, főz, mos, tereget, mosogat, porszívózik, de port törölni és rendet rakni nem engedem. :D  Mi tényleg közösen vállaltunk gyermeket, annak édes terheivel és örömeivel együtt. 

apa_olvas_1.jpg

Tavaly szeretetünk jeléül egy személyes blogbejegyzéssel tolmácsoltam Mimi szavait apukájának, idén pedig felkutattam az internet legmélyebb bugyrait, hogy segítsek Nektek is az ajándékválasztásban. Mutatom, hogy mivel tehetjük emlékezetessé az apukák napját! 

Előd első apák napi ajándéka  - a pocaklakó Mimitől - egy könyv volt (Neil Sinclair: Apakommandó - Alapkiképzés - Hogyan legyünk profi apák). Csak úgy falta az oldalakat, dagadt a büszkeségtől, örült, hogy végre ő is olvashat valami babásat a várandósságom alatt. Idén is könyvet fog kapni, mert bár az elaltatás előtti meseolvasás az én privilégiumom, napközben sokszor kéri Mimi apát, hogy inkább ő meséljen. James Brown Az én apukám című könyvétől elolvadtam már a boltban lapozgatva, Varró Dániel fordítása ismételten zseniális. A teljesség igénye nélkül ezeket a könyveket is szívből ajánlom:

konyvek_1.jpgBár az én férjemet a hideg is kirázza az ékszerektől, találtam jópár hazai alkotót akiknek karkötőit nagy szeretettel mutatom meg Nektek. A Fl'Art BPA mentes fogzást könnyítő ékszereiből mi is beszereztünk Mimi első fogacskáinak áttörésekor párat. Volt, hogy egy autóút során egy órán át is rágcsálta egy nyaklánc gyöngyöcskéit a kicsikém, könnyítve ezzel a fájdalmán. Most láttam, hogy már apás karkötőt is készítenek az igazi vagány apukáknak. Ha pedig úgy gondoljátok, valami személyesebbnek jobban örülne apácska, akkor a Lencsi fényképes üdvözlőkártyával ellátott, neves karötője lehet a legjobb választás. 

african_spa.jpg

Mimi apukája szakállas. Nem volt ez mindig így. Korábban el sem tudtam képzelni, hogy egy szőrös emberrel fogom leélni az életem. Ma pedig már el sem tudnám képzelni, hogy csupasz legyen az arca. A selymes, ápolt szörzet fenntartásában nekünk a African Spa szakáll - és bajuszápoló termékei váltak be. Valamennyi kozmetikum SLS és parabén mentes, több, mint 90%-ban bio minősítésű alapanyagokból készül. Szerintem egy African Spa csomag is tökéletes meglepetés lehet a borotvát kerülő apukáknak!

minnie_02.jpg

Az anya-lánya szettekért odavagyok. Sokszor öltözünk egyformába Mimivel és képzeljétek, most a Minnie - me's ruhákat gyártó haza online üzletben találtam egy valódi nyári apa-lánya kollekciót is!

Amennyiben apuka nem szeret egyformába öltözni, rendeljetek egy humoros pólót mondjuk a polotervezes.com-ról.  

agilanc.jpg

A volán mögött dolgozó apukák elengedhetetlen kelléke az Ágilánc autós őrangyala. A medálba akár üzenet, akár fénykép is kérhető, ezzel is még személyesebbé téve az ajándékot.

A reggeli kávé elkészítése napjaink első figyelmessége. Bár van kapszulás kávéfőzőnk, Előd még mindig a hagyományos kotyogós kávét kortyolgatja a legszívesebben. Az #apakávé 90%-ban brazil, 10%-ban el salvadori arabica, sötétebb pörkölésű kávébabból készül, közepes koffeintartalommalErőt és lendületet ad a férfiaknak, mellyel hamarabb eltelik az idő, amit az otthonuktól távol kell tölteniük.

A Sweet Little Home webshopjából többféle apák napi bögre közül választhattok, amiből még jobban esik kortyolni a reggeli feketét.

apakave_bogre.jpgÉs akkor végül, de nem utolsó sorban szeretnék egy apák napi programajánlót is felvonultatni az ajándékok arzenáljában. Hiszen a tárgyi meglepetések mellett az együtt töltött a idő a legnagyobb ajándék. Június 16-án, szombaton a Hajógyári szigeten kerül megrendezésre a negyedik POM-POM party. A zenét egy apuka dj, CYBORG TEMPLAR biztosítja, lesz sok funk, reggae, nudisco, house és nyári ritmus. A rendezvény ingyenes, készülnek műbajszokkal és szakállakkal, menő arcfestéssel, lesz óriásszínező, szelfifal, tetkók, fesztiválhangulat és napfény. Mimi előtt imádtam a szabad ég alatt táncolni. Az meg, hogy most együtt rophatjuk a Hajógyárin... nagyon vicces programnak ígérkezik.

fdc457ff-c49b-4efd-a57b-db7ae7bfd222.jpeg

Ne feledjétek, 2018. június 17., vasárnap: Apák napja! Éljenek az apukák! 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 


A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.
 

 

 

Címkék: anyaság apák napja