Bécsi hétvége gyerekkel

A jó idő beköszöntével az utazási kedvünk egyre inkább megmutatkozik, a május elsejei hétvégét Bécsben töltöttük. Ebben a bejegyzésben összeszedtem egy csokornyi programajánlót, ha Ti is kiruccannátok a gyerekekkel együtt.

agyon.jpg

Ausztria fővárosa számomra Budapest és Párizs egyvelege. A kifejezetten elegáns, szemet gyönyörködtető város tele van palotákkal, parkokkal, színházakkal, múzeumokkal. Javaslom, hogy a főhadiszállásotokat a VII. kerületben üssétek fel, hiszen innen egy kellemes sétával megközelíthető a belváros. Mi is a múzeum negyedben tudtunk elcsípni egy mesés kilátással bíró hotelszobát. A 25 hours Hotels nagyon friss, nagyon fiatalos, nagyon inspiráló. Az enteriőrt látván elkezdtem fejben átrendezni a lakásunk egészét. 

A szombat reggelt kezdjük egy piacon. Ne lepődjünk meg azon, ha rengeteg magyar ajkúval találkozunk. Akár lángosról, eperről, kézműves termékről is legyen szó, magyarok szinte mindenhol vannak. Bécsben 17 állandó piac működik, a legnépszerűbb a Naschmarkt.Itt szombatonként még bolhapiaccal is bővülnek a sorok. Miután beszereztétek a friss, házi virslit, a zabos zsemlét és egy nagy pohár feketét, üljetek ki a Karlsplatzra. A gyerekek imádni fogják a szökőkutat! 

Ha feltöltődtetek energiával, már csak rajtatok áll a választás. Felpattantok egy fiákerre és belevetitek magatokat a kötelező látnivalók sorába, megnézitek a Tenger házának varázslatos élővilágát vagy meglátogatjátok a ZOOM Gyerekmúzeumot?

Ha ebédre egy valódi autentikus bécsi szeletet szeretnénk elfogyasztani, akkor a Schnitzelwirdbe vezessen az utatok. Az étterem régi, kisvendéglő stílusú, de a vendégek számából már első ránézésre tudható, hogy jó helyen járunk. A kiszolgálás nagyon pörgős, nagyon hangos, de ez inkább mulatságos, mint zavaró. Egy adag rántotthús, hozzá egy-egy adag hasábburgonya és burgonyasaláta (ezt ne hagyjátok ki!) majdnem kifogott kettőnkön.

park.jpg

prater.jpg

Délutáni programnak jó ötlet lehet a Városligetben ejtőzés, kacsaetettéssel, buborékok kergetésével. Viszont, ha valami emlékezetesre vágytok, akkor látogassátok meg a Prátert. Ez a vidámpark régi vattacukor illatú gyermekkori emlékeket idézett fel bennem. Kisvasút, klasszikus körhinta, céllövölde... Még a Miminek (1,5 éves) is találtunk atrakciót.  A vursli egyébként ingyenes, nem kell belépőjegyet fizetni, a hintáknál is lehet menetjegyet váltani. 

Ha nem is szállásnak választjátok a 25 hours Hotelt, akkor is térjetek be egy órácskára. A lift előtt egy fotómasina várja, hogy megörökítse a legviccesebb pillanataitokat. A nyolcadik emeleten pedig a rooftop bár a különleges sörökön túl pazar panorámát kínál. A szálloda lábánál egy park és egy szuper játszótér szórakoztatja a legkisebbeket. Ha pedig megéheznétek a nagy játszásban, kóstoljátok meg a Burger de Ville  egyik hamburgerét sült édesburgonyával.

foto.jpg

És a legkézenfekvőbb program a  világ legrégebbi állatkerjének meglátogatása, ez a Schönbrunni állatkert. Első alkalommal 1752 nyarán Mária Terézia férje, I. Ferenc német-római császár vezette körbe vendégeit itt. Egész napos programra készüljünk és a legkényelmesebb cipőnket vegyük fel! A parkolóból egy kiadós erdei séta vezet a fák fölött magasodó függőhidakhoz, amelyeken keresztül tudjuk megközelíteni a létesítményt. Az állatoknak hatalmas kifutójuk van, így előfordulhat, hogy egy-egy példányt nem is láthatunk. Két "pandadiplomata" él ebben a kertben és délutanonként az etetésüket is megnézhetjük. Az állatkert a Schönbrunni kastéllyal együtt az UNESCO világörökség része.

Ha színesebb, szagosabb útibeszámolót látnátok, nézzétek meg a lenti vlogunkat. ;)

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

A blogon található valamennyi írás a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.

Címkék: travel külföld