Öt tipp - ajándékot kisvállalkozásoktól

Még bő két hét van karácsonyig. Az induló vállalkozások támogatása szívügyemmé vált, így gondoltam, hogy a mai napon öt olyan kisvállalkozást mutatok be Nektek, akiktől én is szívesen vásárolnék ajándékot.

ajandek.jpg

konyv1.jpgNektek volt gyerekként pörgetős könyvetek? Látom az arcifejezéseteket magam előtt... Hogy micsodám? :D  A Super8love anyukája, Lévai Dóra saját bevallása szerint szabadúszó tervező, álmodozó, üveggolyógyűjtő, szeret rajzolni, festeni, kézzel nyomtatni, szereti a régi dolgokat és rajong a super8-ért. Dóri esküvői kisfilmek készítése közben  megálmodta a nagyon ötletes zsebmozit is. Egy nagyjából 10 mp-es videódból kiemeli a megfelelő részt, képkockákra bontja, egy apró könyv piciny lapjaira varázsolja őket, és már pörgetheted szünes-szüntelen. Én a férjemet leptem meg vele a harmadik házassági évfordulónk alkalmából, de bármilyen emlékezetes eseményről készülhet flipbook.

skicc_e_timi_20171027_3.JPGFotót ajándékozni mindig jó ötlet, én is szívesen adok egy jól elkapott pillanatot egy szép képkeretbe zárva. A blogom profilképét Juci SKiCC rajzolta meg. Jó pár képet átküldtem magunkról, körülírtam, milyen természetben és ruhákban látnánk vissza magunkat szívesen és voilà, kész a fotó ami az életben sose jöhetett volna létre. Már ami a folyton nyüzsgő állatokat illeti, ugye.

Juci esküvői arculatokat is készít (meghívó, ültetőkártya, menü, fogadótábla, irányítótábla, köszönőkártya, stb.). És egy kis kulisszatitok a jövőbe tekintve: 2018-ban a babákra fog fókuszálni, de ez a projekt még nagyon titkos. ;) 

gyurmacsodak.jpgA Gyurmacsodák megálmodója, Adri szívből gyúrt süthető gyurmával díszít csodálatosabbnál csodálatosabb evőeszközöket, bögréket, használati- lakberendezési tárgyakat, ékszereket, esküvői kiegészítőket.  Azt hiszem, nincs olyan elképzelés amit ne tudna megvalósítani. Munkája során fontosnak tartja a személyes kontaktot. Az általa elkészült termékek egytől egyig személyre szabottan készülnek, minden tárgynak lelke van. A munkái közül a jelenlegi kedvencem a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő Manó Lak, egy előző posztomban olvashattok róla részletesebben. 

juditek_4.jpgVeletek volt már olyan, hogy karácsonykor betoppant egy váratlan vedég?  Ilyen esetekre mindig tartok itthon valamit talonban. Mondjuk egy üveg finom bort vagy egy ízletes bonbont. Tudom, nem túl ötIetes. Viszont idén rábukkantam valami különlegesre. Az Agriart eredetileg köszönőajándékokat gyárt, de ezek az apróságok könnyen kimenthetnek a váratlan helyzetekben is. Juditék szemlélete szerint karácsonykor is van mit megköszönni, például a kollégáinknak, alkalmazottainknak, barátainknak. Fa díszdobozba rejtik az általuk készített kézműves szappanokat nyolc illatban. Olyan különlegességet aromákat is  találhatunk köztük, mint a citromos sör, a csalán vagy a kókuszos csokoládé, ami az én személyes kedvencem. A másik szuper ötlet pedig a kémcsőbe zárt finomság. Forró csokoládé vagy forraltbor alap, teafüvek, fűszerek pici üvegekbe zárva. Nagyon kedves figyelmesség. 

sorting.jpgÉs ha már beszereztük az ajándékokat, beszéljünk a csomagolásról. Az ünnepek után a szemetesek túlnyomó része papírral van tele. Belegontoltatok már, hogy hány kiló hulladékot gyártunk így feleslegesen? Én évek óta újrahasznosított, egyszerű barna csomagolópapírt használok, amit pecsételős technikával dobok fel. De még nekem is lenne hová fejlődnöm! A The Sorting Bags azért jött létre, hogy háztartásunkban csökkenthessük a műanyag tárgyak használatát, és ezáltal egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után. Nemes Iringó szintén pecsételős technikát alkalmazva készít egyedi vászonzsákokat. Így lehet az öko hátizsák  csomagolás és ajándék is egyben. 

Ha Ti is ismertek olyan kisvállalkozásokat, akiknek a termékeit betehetnénk a karácsonyfa alá, kérlek, írjátok meg. Tegyük közkinccsé! Segítsük az induló vállalkozásokat! Támogassuk a magyar tervezőket!

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A bejegyzésben felhasznált képek az egyes vállalkozások szellemi termékei, azok engedéllyel szerepelnek az írásban. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.