Beköltözhetne hozzátok egy manó?

Rendhagyó blogposzt következik! Itt az első nyereményjáték a blogon.

Új karácsonyi szokás gyűrűzik be lassacskán Amerikából hazánkba. A tradíció neve Elf on the Self, ami magyarul mondjuk annyit tesz: manó a polcon. 2005-ben megjelent egy karácsonyi gyermekkönyv, amely megmagyarázza, hogy a Mikulás honnan tudhatja, melyik gyermek jó és melyik rossz.

mano_lak.jpg

A könyvből egy mesét is készítettek, ami itt megtekinthető. A történet szerint az öreg szakállas minden évben Hálaadás és Szenteste között elküldi a gyerekekhez egy-egy  segítő manóját, hogy azok beköltözve a családhoz megfigyeljék a kicsiket. Azzal, hogy a gyermek névvel látja el az elfet, az varázserőt nyer, így miután leszáll az est, az visszarepülhet az Északi-sarkra, hogy elmesélje, mik történtek a nap folyamán. Azonban a kis manót megérinteni nem szabad, mert elveszíti varázserejét. Szenteste az elf visszatér a Mikuláshoz, majd egy év múlva újra eljön, hogy varázslatossá tegye az adventet. A mesekönyv nyomán kialakult tradíció szerint az elfek apró csínyeket is elkövetnek, felbolydulást okozva a családban. Persze ezek inkább kedves viccek, mintsem goromba tréfák.

Az adventi kalendárium mellett ez a tradíció is csodás várakozással tölti meg az ünnepi időszakot, így - ha nem is minden játékszabályt betartva - hozzánk is biztosan beköltözik majd egy manó, amikor már Mimi is megérti a lényeget.

És akkor most dobpergés, fanfárok, kardnynyelők, tűzköpők.... 

A nyeremény egy Manó-Lak a Gyurmacsodák jóvoltából. Ez lehet egy varázsátjáró a Mikulás háza és otthonunk között, vagy ha esetleg hozzánk egy láthatatlan manó költözött be, lehet az ő hajléka is. Nálunk idén karácsonyi dekoráció funkcióját tölti majd be, de még milyen csodás dekoráció...

A nyereményják 2017. december 5. - 2017. december 10. napjáig tart.

Játékszabály: 

1. Légy követője a blog facebook oldalának (ITT  )vagy Instagram oldalának (ITT). Ha mindkét fórumon követő vagy, dupla esélyt jelent a játékban.

2. Megjegyzésben jelölj meg egy ismerősöd, aki örülne, ha hozzájuk is beköltözne egy manó.

A játék vége 2017. december 10., 20 óra. Az este folyamán a nyertes neve a facebookon és az instagramon is megtalálható lesz!

Mindenkinek sok szerencsét ! Játékra fel!

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.