IKEA hack, avagy így készül a kiskukták elengedhetetlen kelléke

A legutóbbi videós bejegyzésem óta többen kérdeztétek, hogy mi az a szék/szerkezet/torony aminek köszönhetően Mimi biztonságosan tud segítkezni a konyhai teendőkben? 

A szülinapja környékén, egy baromi nyűgös délután semmi sem tudta jókedvre deríteni a kisasszonyt, ezért Gizmo nagyi vett egy nagy levegőt és elővette a Húsvétra szánt ajándékát, egy mini konyhai szettet.

image2_1.jpeg

 Ez a hógólyó volt az, ami elindította a lavinát, onnantól kezdve Mimi egyre inkább érdeklődni kezdett a felnőtt konyha rejtelmei iránt is. A "lábos és fakanál" trükk már nem terelte el a figyelmét, látni akarta mi történik fent a magasban. Felültettem a konyhai pultra, ám hamar rá kellett jöjjek, hogy a 2,5 m²-es placcon nem fér el egymás mellett egy 14 hónapos kiskukta és egy szimpla rántotta előkészülete, ezért segítségül hívtam az egyik legszuperebb applikációt. 

A Pinteresten beírva a "kid's kitchen helper" kifejezést nagyon ötletes megoldásokat találunk arra, miként tehetünk egy szimpla fellépőt biztonságossá a kíváncsi kis segítőnknek. A Férjem nem egy ezermester (MÉG!, de az apai szerepnek köszönhetően rohamosan fejlődik ezirányú kézsége! ;) ), ezért biztosan tudtam, hogy valami kompakt megoldás után kellene néznünk. És akkor jött szembe velem egy IKEA hack, ami bizton állíthatom, minden anyukának megkönnyíti az életét! 

A svéd bútoráruház szereti az egyszerű alapdarabokat, a kreatív vásárlók nagy örömére. Bárki a saját ízlése szerint alakíthatja át, tuningolhatja fel vagy házasíthatja össze őket, ahogy az alábbi példa is mutatja.

Hozzávalók:

1 db IKEA BEKVÄM fellépő

1 db IKEA ODDVAR ülőke

1 db fúró

4 db nagyobb csavar

Szerelési útmutató 

1. Szereljük össze a BEKVÄM fellépőt.

2. A fellépő felső fokára felfúrjuk a hokedli ülőlapját.  

3. Szereljük össze az ODDVAR ülőke lábait.

4. Az ülőke lábait fejjel lefelé rögzítsük az ülőlapra.

5. Fessük le, csinosítsük ki az elkészült tornyot. A könnyebb tisztíthatóság érdekében akár lakkozhatjuk is.

Amennyiben nem volt egyértelmű a leírás, javaslom a lfenti videó megtekintését.

image1_2.jpegMióta bővült a bútorok száma a konyhánkban, kevesebb lett a hely és kevesebb lett a nyűgösség is. Nincs többé láboncsimpaszkodás, kötényhúzogatás, fióknyitogatás. Reggelente Mimi bontja ki a teafiltert, megsózza az ebédet, nyújtja a sütemény tésztáját, hatalmas örömmel teszi az esti szendvicseinkre a sajtot és a mosogatásnál is pacsálhat. A mi hétköznapjaink így működnek gördülékenyebben. És a Tiétek?

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

 

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.

Címkék: video DIY IKEA IKEAHACK