Magyar anyák a föld körül 2. rész - Anglia

Ha Márkus Réka, itt állna most személyesen előttünk, csak nagyon szerényen, néhány szóban beszélne magáról, ugyanis saját bevallása szerint, soha nem tud “normálisan” bemutatkozni. Közel egy hónapot vártam arra, hogy össze tudjuk hozni az alábbi interjút, de kitartóan ostromoltam, mert úgy vélem, sok anyukának jó példaként szolgálhat sokszínűségével, kisugárzásával és nem utolsó sorban humorával. 

d3506d78-6d29-466e-90b6-cf274f55ca83.jpeg

Kutyagumit evett a gyermekem

Tamarával egy iskolába jártunk. Egyszerre vártuk az első gyermekünket, ők azóta szorgalmasabbak voltak és már megszületett a második babájuk is.  Bár már legalább 2,5 éve nem találkoztunk, szinte napi kapcsolatban vagyunk, megosztjuk a vicces és a kevésbbé vicces  - anyasággal kapcsolatos  - történeteinket is egymással.

szeklettartaly.jpg

Házi gyurma 10 perc alatt

Azokon a napokon, amikor beszorulunk a lakásba, igyekszem valami kreatív foglalkozással szórakoztatni Mimit. Következő hónapban lesz 1,5 éves, de azt veszem észre, hogy egyre inkább nyitottabb az ilyesfajta játékokra is. A gyurmázás akár 30-60 percig is leköti a figyelmét.

gyurma1.jpg

Címkék: DIY

Szülés utáni depresszió? Egy frászt!

Mostanában egyre divatosabb téma a szülés utáni depresszió. Sokunk - többesszámban fogalmazok, mert nem akarok ujjal mutogatni - szégyelli a gondolatait, amit a babázással kapcsolatban fogalmaz meg, ugyanis a társadalom valahogy azt várja el tőlünk, hogy rózsaszín ködben és púderszagú felhőben örüljünk a nap mind a 24 órájában, hiszen anyukák lettünk.siros_1.jpg

10 természetes gyógymód télvíz idejére

Korábban már meséltem, hogy tagja vagyok egy olyan anyukákból álló zárt facebook csoportnak, akikkel mindannyian 2016 augusztusára vártuk a gyermekünket. Nagyszerű dolog egy ilyen közösségnek a részese lenni, hiszen az egykorú babáknak köszönhetően, igencsak hasonlóan telnek a hétköznapjaink. Most télvíz idején heti téma a csoportban a betegségekkel való küzdelem, hiszen amint a gyerekek közösségbe, bölcsődébe vagy óvodába kerülnek, beindul a soha véget nem érő betegséglánc, ami keresztülmegy az egész családon. citrom.jpg

Boldog születésnapot!

Ma egy éve, hogy közzétettem az első bejegyzésem a blogon. Az egy év alatt 48 blogbejegyzés született, és összesen 36820-szor néztetek be hozzám. Elképesztő szám. Főleg annak tükrében, hogy az első hónapokban azt gondoltam, hogy az anyukámon és a férjemen kívül senki sem olvassa majd a gondolataimat, amit ezúton is szeretnék megköszönni. 

szulinap.jpg

Bababarát szálloda 2. rész - Portobello, avagy nem mind arany ami fénylik

Decemberben szinte az utolsó pillanatban pattant ki az az ötlet a fejünkből, miszerint szilveszterkor el kellene utaznunk valahova. A bababarát szállodák szinte egytől egyig teltházasok voltak. Már majdnem letettünk a tervünkről, mikor az egyik utazós oldalon megtaláltam az esztergomi Portobello Wellness és Yacht Hotelt, ahová sikerült még szobát foglalnunk.

 

koppeny.jpg

Állatias anyai ösztönök

Esténként, miután a ház elcsendesedik végigpörgetem az internetet. Tegnap elalvás előtt egy az Index által lehozott cikken akadt meg a szemem, miszerint lezárták a Fővárosi Állatkertben az emberszabásúak házát egy gorillamama és a december 23-án született utódja érdekében. A "látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk" áll az állatkert közleményében.