Így készül a nyár legtrendibb táskája

Ismerős a szituáció amikor néhány hónap, néhány év anyaság után a pelenkázótáska és a hátizsák opcióján kívül nincsen egyetlen egy táskátok sem, amit gyerekmentes övezetbe vihetnétek? Nos, én is így jártam néhány héttel ezelőtt. Egy blogger programra voltam hivatalos, ahová egyszerűen nem volt egy olyan táska, amit szívesen magammal vittem volna. (FIRS WORLD PROBLEM)

diy_pom-pom_bag.jpg

Címkék: táska nyár anyaság DIY

Karnyújtásnyira a tűztől

Átlagos szerda délelőtt volt. Tíz órára megfőztük a kiskonyhában a reggelit és az ebédet, felépítettünk három dupló és egy nagy építőkocka tornyot, megvizsgáltuk és meggyógyítottuk az összes plüssállatkát, kitettük a fakirakókat, felöltöztettük a fából készült macicsaládot is és épp a gyurmakészletet vettük volna elő, mikor rohammentők és tűzoltók szirénája törte meg a csendet.

tuz.jpg

Elengedhetetlen applikáció szülőknek

Kezdő, elsőgyermekes anyaként nem az ösztöneimben bízva kezdtem el hozzátáplálni a gyermekem. Többen paramaminak tituláltak, még többen mosolyogtak rajtam a precizitásom láttán. Táblázatban vezettem mikor, mit és mennyit evett Mimi, és ezt ma sem csinálnám másként. Viszont ma már egy applikációval több lenne a mobilomon!

mano_menu.jpg

Mangós-levendulás sajttorta

Leszögeszhetjük, hogy a nyár legnagyobb sztárja a levendula. Legyen szó illatosításról, molyűzésről, szörpről, lekvárok vagy sütemények ízesítéséről. Ehető virágokat csempészni az ételekbe, italokba mindig jó ötlet! Emlékeztek még az ibolyás anyák napi keksz receptjére? Legalább akkora sikert aratott a család körében a mangós-levendulás sajttortám is.

torta_1.jpg

Címkék: édes gasztro nyár torta

Mennyit ér egy gyermek élete?

Több mint két éve nem néztem tévét, nem olvastam hírekről. Nem vagyok otthon az aktuálpolitikai témákban és nem tudom, mik a felkapott bulvársztorik. Tudatos döntés eredménye ez. Miután várandós lettem, elhatároztam, hogy kerülöm az összes rám negatív hatást gyakorló médiumot. Tegnap este megtört a jég. Megnéztem a késő esti híradót. "Hét évet kapott a csecsemőjét halálra rázó férfi" állt a szalagcímben.

handcuffs-2102488_1280.jpg

Apák napi ajándék arzenál

Könnybe lábadt szemmel, remegő hanggal, meghatódottsággal telve vettem át az anyák napi ajándékom. Lepergett előttem anyaságom összes emlékképe. Sokadszorra is megállapítottam, hogy mennyire szerencsés is vagyok. Ahogy a két apró lábacska szalad felém, a két apró mancs pedig úgy szorította azt a gyönyörű virágot, hogy kettétört, soha nem feledem. Szeretném, ha a férjem is legalább ilyen szép emlékeket őrizne a szívében az apák napjáról.

c200c299-d72b-46ac-af72-9decca40a13c.jpeg

Címkék: anyaság apák napja

A fénykép és ami mögötte van

Néhány hetes lehetett Mimi, amikor először lett beteg. A nappali kanapéján töltöttük azt az éjszakát. Párnával emeltem meg a csöpp fejét, hogy kapjon levegőt az arcüregébe szorult váladéktól. Az volt eddigi életem leghosszabb éjszakája. Akkor szakadt rám a felelősség, akkor tudatosult bennem igazán, hogy anya lettem.

a_foto_es_ami_mogotte_van.jpg

Címkék: anyaság

Gyereknapi IKEA babakonyhatuning

Mimi 12 hónapos volt amikor egy repülőút során rájöttünk,  hogy imádja kavargatni a kávénkat, teánkat. Nem sokkal később a játszóházak, bababarát éttermek babakonyháiban is otthonosan mozgott. Gizmo nagyi kapva-kapott az alkalmon, beszerezte az "első mini konyha" felszerelést, amit egy pici tasakban bárhová magunkkal vihetünk. Nem gondoltam volna, hogy a kislányom ilyen korán elkezd érdeklődni a főzőcske után. Bár emlékeim szerint nekem is ez volt a kedvenc elfoglaltságom az oviban.

foz.jpg

Anyatejből készült az ékszerem

1,5 éve tápláltam anyatejjel Mimit mikor szembe jött velem az interneten egy gyönyörű ékszer. Rákattintottam a fotóra és pont úgy kerekedett el a szemem, ahogyan most a Tiéd. Anyatejből készült. A szívem hevesen kezdett dobogni. Tudtam, hogy ennél kézzel foghatóbb formába nem tudom önteni azt az érzést, amit szoptatás közben érzek, akkor, amikor szorosan összebújva elveszünk egymás tekintetében. 

ekszerem.jpg