Ünnepi süti babáknak (és vegánoknak is)

A mai nap egy babáknak ideális "mézeskalács" receptet hoztam Nektek, amiben nincs méz, tojás, tejtermék, sütőpor és hozzáadott cukor sem, így a legkisebbek is  kivehetik a részüket az ünnepi sütemény fogyasztásában. 

mentes_suti.jpg

Hozzávalók:
300 g liszt (opcionális a fajtája)
60 g margarin (olvasztva)
1 db banán 
1 db édesebb reszelt alma
70 g reszelt sütőtök 
2 mokkáskanál őrölt fahéj 

Egy nagy tálba összeöntöttem 150 gramm fehér lisztet és 150 gramm zablisztet. Hozzákevertem 2 mokkáskanál őrölt fahéjat (később nehezebb elkeverni a tésztában), majd az összes többi hozzávalót. Amennyiben túl ragacsosnak ítéljük,  a kinyújtásnál tegyünk bele még lisztet. Sütőpor híján a mézeskalács nem fog megemelkedni, így nagyjából egy ujjnyi vastagra nyújtsuk ki. Szaggatás után 180 fokon, alsó-felső sütési módban addig sütjük amíg kérget kap (15-20 perc). Amennyiben kicsit keményre sült a sütink, egy jól záródó fém dobozban egy fél alma társaságában másnapra ugyanúgy megpuhul, mint a valódi mézeskalács.

Az elkészült sütemény nem túl édes, elbírt volna még egy banánt, és most így utólag jut eszembe, hogy a sütőtök mellett nyugodtan relrejthettem volna benne egy répát is. 

kersz.jpg

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe. 

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.